Waar aandacht aan besteden bij een horeca friteuse kopen?

Voor het bakken van de lekkerste frietjes spreekt het voor zich dat je over een horeca friteuse dient te beschikken. Een dergelijke friteuse is uiteraard geen standaard exemplaar zoals waar je ook thuis in je eigen huis gebruik van zou maken. Dat spreekt voor zich. Voor heel wat nieuwe eigenaars van horecazaken geldt evenwel dat ze er zich niet meteen van bewust zijn aan welke eisen een dergelijke friteuse allemaal exact dient te voldoen. Geldt dat eveneens voor jou? Dan zal je kunnen vaststellen dat alle informatie op deze pagina je kan helpen bij het bestellen van de juiste horeca friteuse.

Een veelzijdiger toestel dan je in eerste instantie zou denken 

Natuurlijk wordt er bij het aanschaffen van een horeca friteuse in eerste instantie vooral gedacht aan het bakken van lekkere frietjes. Dit is echter zeker niet de enige reden waarom je ervoor kan kiezen om dit toestel te kopen voor in jouw horecazaak. Ondanks het feit dat er bij menig aantal gerechten frietjes kunnen worden geserveerd is het natuurlijk eveneens zo dat je in een horeca friteuse ook bijvoorbeeld lekkere kroketjes kan bakken en wat ook te denken van heerlijke snacks? Ook deze kleine lekkernijen kan je in een handomdraai bereiden met een friteuse. 

Welk type horeca friteuse is voor jou de beste keuze?

Het is uitermate belangrijk om voordat je overgaat tot het kopen van een bepaalde horeca friteuse eerst even goed te kijken naar de verschillende soorten exemplaren die op de markt zijn terug te vinden. We maken daarbij eigenlijk een onderscheid tussen twee verschillende soorten. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  • Een friteuse die gewoon werkt op 230V; 
  • Een horeca friteuse die werkt met een aparte krachtstroom groep; 

Voor welke van beide opties jij uiteindelijk zal kiezen is in de praktijk altijd afhankelijk van verschillende zaken. Hierbij moet er vooral worden gekeken naar de vereiste capaciteit waar jouw zaak op vlak van het bakken van frietjes over beschikt. Neem nu in eerste instantie de toestellen die werken op 230V. In dit geval is er doorgaans sprake van een capaciteit van 5 tot 9 liter. Deze horeca friteuses zijn ook beschikbaar in uitvoeringen met één of met twee bakken. 

 

Kijk hier voor een ruim assortiment aan horeca benodigdheden!

 

Hoeveel bedraagt de vereiste capaciteit? 

Voordat je overgaat tot het bestellen van een bepaalde horeca friteuse is het dus van belang om in eerste instantie voor jezelf te bepalen aan welke capaciteit je op vlak van frietjes nodig hebt. Ga je doorheen de dag regelmatig frituren, maar niet constant? Dan is de keuze voor een 230V exemplaar wellicht de beste die je kan maken. Heb je evenwel behoeften aan een grotere capaciteit waarbij je wel de hele dag door gaat frituren? Dan wordt het een compleet ander verhaal. In dat geval zal je eigenlijk genoodzaakt zijn om gebruik te maken van een exemplaar die over een eigen krachtstroom groep beschikt. Anders zal de friteuse de vooropgestelde verwachtingen onmogelijk kunnen inlossen. In ieder geval, laat je dus zeker en vast altijd goed adviseren voordat je overgaat tot het bestellen van een (nieuwe) horeca friteuse om in jouw zaak te plaatsen.